Am absolvit ingineria in metalurgie din 1974, specializat (1975-1976, China) ca tehnolog de aglomerare – furnale. In perioada 1976 – 1981 am participat in punerea in functiune mai multor sectii din sectorul primar al siderurgiei, ca fabrica de aglomerare, furnal, otelarie LD, ferro-crom etc.

Am 16 ani experienta in productie si 17 ani in cercetare. In perioada 2006-08, am facut doua specializari in Project Management, PM si PMP.

Activitatea si experienta mea profesionala se regasesc in mai multe lucrari de cercetare, proiecte, publicatii in domeniile tehnologiei minerare, mineralogie sintetica, modelarea si optimizarea proceselor, soft tehnologic, simulare pilot a proceselor etc.

Conduc ca manager firma MIGRAL, o microintreprindere cu activitate principala CD, din Bucuresti.

Obiectivul meu principal este sa infiintez un centru experimental, si sa il transform intr-un incubator de tineri cercetatori, specializati in domeniul tehnologiilor siderurgice, care sa devin capabil sa puna in aplicare idei novatoare in domeniile mediului, eficientizarii si calitatii, si sa ofera otelariilor din Romania aplicatii si idei competitive pentru depasirea decalajului creat fata de industria moderna din tarile dezvoltate.

Consider importanta si necesara comunicarea dintre specialisti, informarea si formarea de opinii in domeniul cercetarii, schimbul de experienta si colaborare, nu numai cu cei activi care au deschis deja drumul, dar mai ales cu cei care au intarziat sau tinerii absolventi cu potential inca nepus la evidenta. Vreu sa cred ca, cu experienta lunga pe care o am in domeniu, pot sa-i indrum, sa-i ajut, sa-i cooptez in proiectele mele de viitor. Acest blog sper sa devina un mijloc bun de comunicare.

In acest blog, voi aborda ideile mele despre ceea ce cred mai actual si urgent pentru perspectiva cercetarii in sectorul metalurgiei, cum ar fi aplicarea metodelor PM in proiectele de cercetare, etica si profesionalizmul, calitatea si eficienta in cercetare.

Voi dezvolta un dialog cu cei interesati, cum putem deveni credibili si competitori – ca cercetatori – in conditiile pietei interne si externe, pentru beneficiarii multinationali mari si/sau pentru cei interni medii si mici. Cum sa construim o strategie de dezvoltare, cum sa corelam planurile noastre cu cerintele pietei, cum sa devenim flexibili si sa ne adaptam situatiei impuse.

Voi expune probleme principale cu care se confrunta industria siderurgica din romania, si cum au rezolvat in alte tari care au depasit situatii asemanatoare.

Voi arunca in discutie cazuri concrete pe care le consider tipice sau exemple bune de promovat, cauze principale si solutii, metode de diagnosticare si de reflectare.

Voi descoperii prin dialog potentialul adormit – durerea noastra, cauzata de rutina si mentalitatea ramasa in urma, inertia ucigatoare a starii de asteptare, neincrederea si limitarile false subiective, care sugruma initiativa novatoare.